lørdag 23. november 2013

Oppskrift - Bergensk Brødkake

Bergensk brødkake, finnes ikke mye som er bedre enn det. Vet ikke hvor utbredt det er i andre deler av landet. Men her i Bergen har det ihvertfall alltid vært veldig populært. Jeg hadde aldri laget det før, bare kjøpt det på bakeri. Men for en stund siden fant jeg ut at det måtte prøves. Fant en oppskrift på matoppskrift.no, den var kjempeenkel å lage og herlighet så godt! Den smakte himmelsk. Kjempegodt. Det minner kanskje litt om krydderkake i smak. Men den er mye bedre. Må bare prøves. 
Oppskrift under bildet: 

Du trenger:
- 2kopper brødsmuler
- 4kopper kulturmelk
- 4kopper hvetemel
- 3kopper sukker
- 200grsmeltet smør
- 8tskanel
- 8tsnatron

Glasur:
- Melis og vann

 Slik gjør du:
(Husk å ikke ha for mye natron i, da kan kaken få en slags "bismak". )
Brødsmulene legges i kulturmelken i ca. 15 min. (bløtes opp). Hvis brødet er gammelt, bør de ligge lenger. Etter at smulene er "bløte", ha i natron, deretter blandes resten i etter hvert. Stekes i langpanne på 180º i ca (!) 20 min midt i ovnen. Pyntes med melisglasur. 


Da er det bare å nyte! Mmmmmm...... <3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar